Sosyal Medya Hesaplarımız

Anaokuluna Gitmenin Çocuğa Faydaları Nelerdir

Anaokuluna Gitmenin Çocuğunuza Faydaları

Anaokulu çocuğun gelişimine büyük katkılar sağlar. Anaokulu eğitimi alan birey eğitim öğretim hayatına daha donanımlı ve hazır bir şekilde başlar. Okula dair korkularını yenmiş olur. Okulla ilgili olumlu duygulara sahip olur. Okula uyum süreci daha hızlı gerçekleşir. Birinci sınıfta anlatılan dersleri daha kolay kavrar. Öğretmen eğitim öğretim verirken anaokulu öğrencisine daha kolay verir. Kazanımları daha kolay kazandırır. Öğrenci görev ve sorumluluklarının bilincindedir. Öğrenci daha sosyaldir. Paylaşma ve yardımlaşma duygusu ile donatılmıştır.

 

Anaokuluna gitmenin çocuğun gelişim dünyasına katkılarını Acıbadem anaokulu kurum yöneticileri şu şekilde açıklamaktadır:

  • SOSYALLEŞME: Çocuk anaokuluna başladığı anda birey olmaya başlar. Annesinin 1 tanesi olmaktan çıkar okuldaki 15 öğrenciden birisi olur. Çocuk okulla birlikte sosyalleşmeye başlar. Eşyalarını paylaşmayı öğrenir. Birlikte iş yapma becerisi kazanır. Başkalarını dinlemeyi ve kendini ifade etmeyi öğrenir. Sorunlarla karşılaştığı zaman sorunlarla mücadele etmeyi, birlikteliğin önemini kavrar. Yardım almayı ve yardım etmeyi öğrenir. Çocuklar yaşıtlarıyla oynarken yaşadığı deneyimleri arkadaşlarına aktarırlar. Arkadaşlarının deneyimlerini de kendilerine aktarırlar. Erken sosyalleşme çocuğa beceri edinme konusunda destek verir. Çocuğun evde tek başına başaramayacağı sosyalleşme olgusunu anaokullarında öğrenir.
  • BİLİŞSEL HAZIRLIK: Acıbadem anaokulları çocukları zihinsel yönden güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu anlamda etkinlikler tasarlarken eşleşme, sınıflama, temel matematik becerileri, sayı sayma, tane kavramı, okuma yazma ön hazırlık bilgilere yer verir. Çocukları temel eğitime en iyi şekilde hazırlamak isterler. Evde anne ve baba çabasıyla bu becerilerin çok az bir bölümü çocuğa kazandırılabilir. Çocuk kendisi gibi yaşıtlarıyla tatlı bir rekabet ortamında yardımlaşarak öğrenme gerçekleştirir. Çocuklar birbirlerini etkileyerek öğrenme konusunda birbirlerini güdülerler.
  • DUYGUSAL HAZIRLIK: Acıbadem anaokulu yetkilileri çocukların anaokulu eğitimiyle birlikte temel eğitimde yaşadıkları okul korkusu ve okula uyum sağlayamama gibi durumların ortadan kalktığını belirttiler. Anaokulu eğitimi alan bireyler okula kısa sürede uyum sağlarlar. Anne ve baba ile ayrılık korkusu bu dönemde aşılır. Çocuk okula olumlu duygular beslemeye başlar. Okula, çevresine, arkadaşlarına ve öğretmenlerine uyum sağlar. Paylaşmayı öğrenir. Yardım etmeyi ve yardım almayı öğrenir. Okuluna severek gider gelir.
  • BEDEN FARKINDALIĞI: Çocuk erken yaşta etkinlik ve aktivitelerle tanışıp bedenini tanımaya başlar. Beden koordinasyonunu ve disiplinini sağlar. Büyük ve küçük kasları gelişmeye başlar. Kalem tutma, makas tutma gibi küçük kas becerisi gerektiren işleri daha kolay yapabilir hale gelir. Yeteneklerinin ve becerilerinin farkına varır. Kendini geliştirmek ve yenilemek ister. Keşfetme duygusunu ve yaratıcılığını çalıştırır.
  • OLUMLU DAVRANIŞLAR: Acıbadem anaokulları yetkilileri Anaokulu eğitiminin çocuğun gelişimine katkı sağlayacak güzel davranışlar ve alışkanlıklar kazandıracağını belirttiler. Paylaşmak, yardımlaşmak, düzenli olmak, kurallara uymak, empati yapmak, işbirliği yapmak, ekip halinde çalışmak, görev ve sorumluluklarını bilmek, ödevlerine sahiplenmek gibi güzel davranışlar çocuklara anaokulu eğitimi ile kazandırılabilir. Böylece çocuklar ilköğretime zihinsel, sosyal, psikomotor ve duygusal açıdan daha hazır ve güçlü bir şekilde başlar.
  • KENDİNİ TANIMA: Çocuklar anaokuluna giderek önce bedenini fark eder. Ayrı bir birey olduğunu anlar. Bireysel yeteneklerinin olduğunun farkına varır. Güçlü ve zayıf yönlerini anlar. Güçlü olduğu alanlara yönelerek kendini geliştirmeye çalışır. Zayıf olduğu alanları tespit eder. Başarı duygusunu tadan birey yenilikler peşinde koşmaya başlar. Kafasında cevaplanmamış soru kalmaz. Zihinsel yönden kendini daha güçlü hisseder. Bildikleri ile yeni öğrendiklerini karşılaştırır. Yanlışlarını fark eder ve düzeltme yoluna gider.

 

 

 1,485 total views,  1 views today